Započeo ljetni kamp katoličkih skauta u Kornici

U ponedjeljak, 10. srpnja 2023. godine, započeo je ljetni kamp katoličkih skauta, koji se ove godine održava u prostorijama Regionalnog ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II” u Kornici.

Ljetni kamp katoličkih skauta okupio je djecu i mlade, koji dolaze iz različitih krajeva Vrhbosanske nadbiskupije, a kroz program sudionici će imati priliku međusobno se upoznati, a kroz različite skautske radionice i igre upoznati se sa idejom katoličkog skautizma, jačati svoje kompetencije i usvojiti različite vještine.

Prvi dan kampa započeo je predstavljanjem kampa, tima i pravila. Skauti su podijeljeni u nekoliko patrola, izabrane su i vođe i nazivi patrola. Svaka patrola će kroz naredne dane imati svoja zaduženja. Skauti su imali priliku upoznati se međusobno kroz radionicu koju su za njih priredili vođe Domagoj Andrijanić, Ana Bilić Andrijanić i Marijana Bagara.

U popodnevnim satima, vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik u NCM-u predslavio je svetu misu te je svim sudionicima poželio uspješan i blagoslovljen kamp. Skauti su potom imali slobodno vrijeme koje su iskoristili za osvježenje, igru i plivanje u bazenu kampa. Nakon večere, skauti su sudjelovali u igrama koje su im pripremile animatorice Vrhbosanske nadbiskupije Rafaela Mirčić i Gorana Ivić. Večer je završila večernjom molitvom te su se skauti uputili u svoje šatore kako bi se odmorili za sljedeći dan.

Rafaela Mirčić/NCM