Kamp katoličkih skauta u duhu ekologije

Kamp katoličkih skauta Vrhbosanske nadbiskupije,  koji se održava u Regionalnom uredu NCM “Ivan Pavao II” ispunjen je zanimljivim i edukativnim sadržajem. U utorak, 11. srpnja program je započeo jutarnjom tjelovježbom i podjelom dnevnih zadataka, nakon čega je uslijedili slavlje svete mise koju je predslavio je vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik u NCM-u. Potom je uslijedila prva radionica o prevazilaženju prirodnih nepogoda, tijekom koje su sudionici podijeljeni u grupe imali priliku istražiti odabranu nepogodu te su predstavili svoje ideje za rješavanje problema.

Sljedeća točka dana nastavila se na temu radionice prikazivanjem filma “Pismo – Poruka za našu zemlju” (Laudato Si’ Film), koji govori o brizi za naš zajednički dom – planetu Zemlju i prenosi poruke pape Franje koje su sadržane u enciklici Laudato si’. Sudionici su nakon gledanja filma imali zadatak osmisliti pjesmu kojom će imati poveznicu na temu filma.

U poslijepodnevnim satima skauti su imali priliku pokazati timski duh i suradnju u zabavnim vodenim igrama natjecateljskog karaktera koje su pripremile animatorice Gorana Ivić i Rafaela Mirčić te volonterka iz Njemačke Veronika Bauer. Večernji sati bili su rezervirani za učenje o skautizmu i skautskoj ulozi u društvu.

U srijedu, 12. srpnja nakon jutarnje svete mise sudionici su se zaputili u Orašje na bazene gdje su proveli ostatak dana. U sklopu večernjeg programa organizirana je filmska večer.

Rafaela Mirčić/NCM