Započela opća specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije

 

Dana 24. srpnja 2023. godine započela je 17. po redu Opća specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije i Mostarsko-duvanjske biskupije u Kornici, općina Bosanski Šamac. Nakon uspješno četiri održane formacije u Sarajevu i Kornici, 21 mladih iz Čajdraša, Čapljine, Globarice, Gornje Dubice, Gromiljaka, Kupresa, Novog Sela –Balegovac, Odžaka, Prozora, Svilaja, Uzdola i Zenice, stavili su svoje vrijeme na raspolaganje animatorima instruktorima kako bi zaključili svoju jednogodišnju formaciju animatora bogatim i plodonosnim programom.

Prvi dan specijalizacije započeo je svetim misnim slavljem, kojeg je predvodio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II., koji je u prigodnoj propovijedi istaknuo da se nikada ne trebamo bojati otvoriti svoje srce i osluškivati Božju Riječ u današnjem vremenu, te još jednom pozvao sudionike da kvalitetno i na što bolji način provedu vrijeme na kampu. Prva večer započela je uvodnim dijelom i veselom večeri tijekom koje su sudionici imali priliku upoznati program te instruktore.

Drugi dan započeo je misnim slavljem kojeg je također predvodio vlč. Ivan Matijević. Program je nastavljen bogatim programom i raznim radionicama u kojima su sudionici učili o stilovima molitve, preventivnom odgojnom sustavu don Bosca i radu po dobi. Program je nastavljen zabavnom radionicom kroz koju su sudionici uvidjeli novi i zabavan način učenja i pamćenja novih informacija, nakon čega je uslijedila novinarsko – medijska radionica kroz koju su sudionici iskazali vlastite talente i mogućnost stvaranja kreativnog sadržaja.

Kroz ove radionice sudionici su imali priliku steći mnoga znanja, iskazati svoje vještine, ali i zabaviti se. I druga noć specijalizacije završila je veselom večeri te molitvom koju su osmislili sudionici. Na ovaj način sudionici su imali priliku praktično pokazati sve ono što su naučili tijekom formacija animatora.
Animatori uz animatore instruktore stavili su svoje srce na raspolaganje kako bi uistinu ovo vrijeme iskoristili na plodonosan način i svoje znanje prenosili drugim mladima te ih uvijek iznova oduševljavali za Krista i Njegovo kraljevstvo.

Ivana Vukoja