Početak šesnaestog ljetnog kampa mira Friedensgrund BiH okupio mlade iz cijele zemlje

Uzbudljivo i puno nade, mladi iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine okupili su se u Kornici u nedjelju, 30. srpnja, kako bi sudjelovali u šesnaestom po redu ljetnom kampu mira Friedensgrund BiH. Ovaj jedinstveni kamp, organiziran od strane NCM-a Ivan Pavao II., ima za cilj spajanje mladih katolika i pravoslavaca te im pružanje nezaboravnog iskustva kroz spoj zabave, molitve, učenja i timskog rada.

Ozračje kampa obilježilo je predstavljanje voditelja kampa Friedensgrund, a svi sudionici srdačno su dočekani i poželjeli su im dobrodošlicu Žaklina Brnadić, koordinatorica kampa, djelatnik Centra za mlade Mateo Bunjevac, vlč. Ljubo Zadrić, pastoralni suradnik Centra za mlade te volonteri iz Njemačke i Francuske. Sudionicima je otkriven bogat program kampa, a potom je uslijedilo međusobno upoznavanje i podjela u grupe. U grupama su mladi dobili priliku pokazati svoje talente i kreativnost, koje će moći prezentirati drugim sudionicima tijekom trajanja kampa Friedensgrund.

Kao dodatna inspiracija, mladi su odlučili posjetiti Međunarodni kiparski simpozij BiH, koji se trenutno održava u Kornici. Uz pratnju edukatora, sudionici su uživali u pogledu na umjetnička djela i monodramu pod nazivom Prodavnica budućnosti.

Dan je završio svi sudionicima dragim trenutkom molitve u duhu Taizé-a, pružajući im priliku za duhovnu refleksiju i unutarnji mir. S nestrpljenjem iščekujući sutrašnji dan, mladi su svjesni da ih očekuju još zanimljivije i ispunjenije aktivnosti u sklopu kampa.

Ljetni kamp mira Friedensgrund BiH nastavlja s uspješnom tradicijom okupljanja mladih različitih vjerskih pozadina s ciljem jačanja međusobnog razumijevanja i mira te pružanja nezaboravnog i obogaćujućeg iskustva za sve sudionike.