Održan ljetni susret u sklopu projekta „Mali putokazi u život“

U periodu od 26. do 28. srpnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ održan je četvrti trodnevni ljetni susret u sklopu projekta „Mali putokazi u život“. Susret je okupio 20 mladih koji su sudjelovali u raznim aktivnostima koje su za njih pripremili vršnjački edukatori NCM-a zajedno sa projekt koordinatorom Mariom Tucakovićem.

Prvi dan susreta protekao je u sportskim aktivnostima koje su uključivale odbojku, košarku, nogomet i stolni tenis tijekom kojih su sudionici učili o timskom radu i razvijali natjecateljski duh. Uslijedile su edukativna radionica o važnosti komunikacije u sukobu i vršnjačkom nasilju te kreativna likovna radionica.

Drugi dan susreta sudionici su proveli kvalitetno vrijeme u druženju, vodenim aktivnostima i zabavi na bazenu. Po povratku u prostorije NCM-a uslijedila je plesna radionica tijekom koje su mladi razvijali svoju kreativnost i osjećaj za ritam, ali također i komunikaciju sa svojim prijateljima. Dan je završen filmskom večeri.

Treći dan ljetnog susreta bio je prožet interaktivnim društvenim igrama kada su mladi proveli kvalitetno vrijeme zajedno sa vršnjačkim edukatorima, a složili su se i da se sa velikim iščekivanjem raduju ljetnom kampu koji će se održati u razdoblju od 07.  do 11. kolovoza u Kornici, u prostorijama Regionalnog ureda NCM-a.

Danijela Jocović/NCM