Mladima u kampu mira Friedensgrund BiH drugi dan obilježile volonterske akcije i edukativne radionice

Drugog dana ljetnog kampa mira Friedensgrund BiH, 31.7., koji se odvija u Kornici, mladi su proveli dan u zajedništvu uz suradnju i kroz niz zanimljivih aktivnosti

Ujutro, sudionici su se uključili u volonterske akcije kako bi zajedno doprinijeli ljepoti okoline. Crkveno dvorište i lokalna škola bili su područja na kojima su mladi s veseljem i entuzijazmom čistili i uređivali, ostavljajući trajni trag svojeg zajedničkog angažmana.

Nakon napornog, ali ispunjujućeg jutra, poslijepodne je donijelo niz edukativnih radionica koje su omogućile mladima da steknu korisna znanja i vještine. Radionice iz prve pomoći pružile su sudionicima osnovna znanja o hitnim situacijama i pružanju pomoći. Radionica o zaštiti u prirodi osvijestila je važnost očuvanja okoliša i ekologije. Kreativne radionice potaknule su maštu sudionika, koji su izrađivali različite umjetničke kreacije.

U večernjim satima, vršnjački edukatori su pripremili uzbudljivu potragu za blagom koja je oduševila sve sudionike. Kroz timski rad i suradnju, mladi su rješavali zagonetke i tragove kako bi pronašli skriveno blago, jačajući time svoje međusobno povjerenje i povezanost.

Drugi dan završio je posebnim trenutkom – molitvom u duhu Taizéa. Mladima je ovaj duhovni trenutak pružio smirenost i unutarnji mir, te ih osvježio za nadolazeće izazove i iskustva.

Kamp mira Friedensgrund BiH nastavlja sa svojim inspirativnim programom, spajajući mlade različitih vjerskih i kulturnih pozadina u zajedničkom cilju izgradnje mira i razumijevanja. Uz veselu i prijateljsku atmosferu, mladi nastavljaju stvarati nezaboravne trenutke.