Treći dan kampa mira Friedensgrund BiH – posjeta na bazenima i otkrivanje povijesti u samostanskom muzeju u Tolisi

Treći dan ljetnog kampa mira Friedensgrund BiH, koji je započeo 30 srpnja a završava 5. kolovoza u Kornici, donio je mladima nezaboravno iskustvo provedeno na bazenima te putovanje kroz povijest posjetom samostanskom muzeju u Tolisi.

U jutarnjim satima, sudionici su iskoristili priliku za osvježenje i zabavu na lokalnim bazenima. U veseloj atmosferi, mladi su se međusobno družili i stvarali nova prijateljstva, dopuštajući si trenutke opuštanja i smijeha.

Poslijepodne je bilo rezervirano za kulturno putovanje u samostanski muzej u Tolisi, poznatom pod imenom Vrata Bosne. Muzej je smješten u prekrasnom okruženju Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla. Ovaj muzej čuva bogatu povijest i kulturnu baštinu regije te posjetiteljima pruža uvid u značajne događaje i tradiciju ovog područja. Sudionici su se kroz interaktivne izložbe i interpretacije lokalnih vodiča upoznali s poviješću, običajima i vrijednostima ove regije.

Treći dan kampa mira Friedensgrund BiH obogatio je duhovno, kulturno i društveno iskustvo mladih, ističući važnost dijaloga i razumijevanja među različitim zajednicama. Kroz ovaj kamp, mladi stvaraju osnovu za gradnju mira i tolerancije, te se inspiriraju da postanu aktivni sudionici pozitivnih promjena u svojoj zemlji.