Četvrti dan kampa mira Friedensgrund BiH: Povezanost kroz vjeru i igru

Četvrti dan ljetnog kampa mira Friedensgrund BiH koji je započeo 30. srpnja i traje do 5. kolovoza,  donio je mladima duboko iskustvo povezanosti kroz vjerske aktivnosti te uzbuđenje kroz igre i projekciju filma.

U jutarnjim satima, sudionici su posjetili crkvu Pokrov Presvete Bogorodice, gdje su prisustvovali liturgiji. U duhu zajedništva, mladi su se susreli s pravoslavnim sveštenikom, što je bio poseban trenutak u kojem su mogli razmijeniti svoja iskustva i razgovarati o vjerskim vrijednostima. Nakon toga, sudionici su se srdačno družili s lokalnim mještanima, prezentirajući im svoj rad i aktivnosti na Friedensgrundu, ali i u Centru za mlade Ivan Pavao II. Ovaj susret bio je prilika za razumijevanje i poštovanje različitih kultura i tradicija.

Poslijepodne je bilo rezervirano za Olimpijske igre, koje su vodili vršnjački edukatori zajedno s volonterima iz Francuske i Njemačke. U veseloj atmosferi, mladi su se natjecali u različitim igrama.

Večer je bila obilježena projekcijom filma, što je omogućilo sudionicima da se opuste i uživaju u zajedničkom iskustvu gledanja filma. Ovaj trenutak međusobnog opuštanja bio je prilika za podjelu dojmova i razgovor o različitim temama koje su ih potaknule na razmišljanje. Kao i svaki dan do sada, četvrti dan završio je posebnim trenutkom – molitvom u duhu Taizéa.

Kamp mira Friedensgrund BiH nastavlja s bogatim programom koji nadahnjuje mlade da budu promicatelji mira i tolerancije u svojoj zajednici. Kroz različite aktivnosti i iskustva, sudionici stvaraju čvrste veze međusobnog povjerenja i razumijevanja, gradeći put prema boljoj budućnosti za sve.