Kampa mira Friedensgrund BiH peti dan nastavlja sa svojim aktivnostima

Peti dan, 3. kolovoza, ljetnog kampa mira Friedensgrund BiH donio je sudionicima ispunjen dan u kojem su se spojili volonterizam, umjetnost i tišinu.

U jutarnjim satima, mladi su se okupili za volonterske akcije, pokazujući predanost i odgovornost prema zajednici. Radili su na uređenju prostora oko kampa i župnog dvorišta te su kroz suradnju i zajednički rad ostavljali trag svoje solidarnosti.

Nakon uzbudljivog jutra, sudionici su imali posebnu priliku da sudjeluju u inspirativnoj radionici pod vodstvom gospodina Antonija Džolana, akademskog kipara i likovnog pedagoga. Kroz umjetničko izražavanje, mladi su imali priliku otkriti i razviti svoju kreativnost, izražavajući svoje misli i osjećaje radom sa žicom.

Predvečer je uslijedio duboki trenutak za sve sudionike, jer je vlč. Ljubo Zadrić održao nagovor o važnosti tišine u životu. Kroz razmišljanje i osobnu refleksiju, mladi su imali priliku povući se u tišinu i promisliti o svom unutarnjem putovanju i ciljevima. Zajednička molitva obilježila je završetak ovog posebnog dijela kampa.

Kako bi cijeli dan zaokružili u duhu zajedništva, večer je donijela druženje oko logorske vatre. U opuštenoj atmosferi, mladi su razgovarali, dijelili priče i iskustva, jačajući veze i prijateljstvo.

Peti dan kampa mira Friedensgrund BiH ispunio je mlade duhom volontarizma, umjetničkom inspiracijom i vremenom za introspekciju. Kroz različite aspekte života i interakciju s drugima, mladi stvaraju bogatstvo iskustava i stječu vrijedne lekcije o važnosti zajedništva i unutarnje ravnoteže.