Šesti dan kampa mira Friedensgrund BiH i povezivanje s lokalnom zajednicom i brige za druge

Šesti dan ljetnog kampa mira Friedensgrund BiH, 4. kolovoza, donio je mladima značajan susret s lokalnim ustanovama i zajednicama te vrijeme za zabavu.

U jutarnjim satima, nakon molitve u duhu Taizéa, sudionici su, podjeljeni u tri grupe, posjetili Centar za edukaciju i rehabilitaciju Kuća nade u Odžaku. Ova ustanova posvećena je pružanju skrbi i podrške osobama s različitim vrstama poteškoća u razvoju. Mladi su imali priliku upoznati se s radom i aktivnostima koje se provode u Centru, stvarajući svijest o važnosti podrške i inkluzije za sve članove zajednice. Druga grupa je posjetila Dom za starije i nemoćne Majka Terezija u Tramošnici. Ovaj dom pruža skrb i toplinu starijim i nemoćnim osobama, te su mladi imali priliku susresti se s korisnicima doma, razgovarati s njima i pružiti im trenutke radosti i smijeha. Ovaj susret ostavio je snažan dojam na sudionike, potičući ih da budu još osjetljiviji prema potrebama i osjećajima drugih. Treća grupa susrela se s lokalnim stanovništvom Kornice posjećujući Poslijepodne je bilo rezervirano za posjetu obitelji u Kornici. Susret je omogućio mladima upoznavanje s lokalnim životom i običajima te stvaranje bliskih veza s domaćinima.

Nakon ispunjenog dana susreta i dijaloga, poslijepodne su mladi imali vremena za druženje i pripremu scenskog prikaza za goste koji su došli na roštilj. U veseloj atmosferi, sudionici su uvježbavali izvedbu i zajednički stvarali program. Večer je obilježila radost i zajedništvo, jer su se svi okupili na roštilju. Loše vrijeme nije pokvarilo ugođaj te su mladi izveli svoje scenske prikaze, razveseljavajući sve prisutne i stvarajući nezaboravne trenutke koji će se dugo pamtiti.