Posljednji dan kampa mira Friedensgrund BiH

Danas, 5. kolovoza, završio je sedmodnevni kamp mira Friedensgrund BiH, koji je započeo 30. srpnja. Na kampu su bili prisutni mladi iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine: Domaljevca, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Rogatice, Kiseljaka, Gromiljaka, ali i volonteri iz Francuske i Njemačke koji su s našim vršnjačkim edukatorima pomagali svakodnevno u realizaciji aktivnosti. Kamp je obilježen bogatim iskustvima, novim prijateljstvima i duhovnim promišljanjima. Sudionici su zajedno započeli posljednji dan kampa na poseban način – jutarnjom molitvom u duhu Taizea.

Nakon dubokih trenutaka refleksije, sudionici su se okupili za evaluaciju, pružajući svoje povratne informacije i dojmove o kampu. Razmjenjujući svoja iskustva i sugestije, mladi su aktivno doprinijeli u cilju unapređenja organizacije budućih kampova mira.

Nakon evaluacije, kamp je otkrio svoje posljednje iznenađenje – tajne prijatelje. Uzbudljiva igra otkrivanja tajnih prijatelja pružila je priliku sudionicima da izraze zahvalnost i podršku jedni drugima te je dodatno učvrstila njihova međusobna prijateljstva.

Završni trenutci kampa bili su posvećeni zajedničkom pospremanju prostora kako bi bio spreman za sljedeći kamp. Radna atmosfera obilježena je smijehom i timskim duhom, koji su pratili sve aktivnosti tijekom cijelog kampa. Kamp mira Friedensgrund BiH ne samo da je ostavio neizbrisiv trag u srcima sudionika, već je i inspiracija za promicanje mira i dijaloga u njihovim zajednicama i šire.