Započeo kamp u sklopu projekta Mali putokazi u život

U periodu od 07. do 11. kolovoza u prostorijama Regionalnog ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ održava se ljetni kamp za djecu bez roditeljskog staranja u sklopu projekta Mali putokazi u život. Kamp je okupio 55 sudionika iz četiri doma: Dječiji Dom Bjelave, „Dom-porodica“ Zenica, „Selo Mira“ Turija i JU Dječiji Dom Tuzla.

Prvi dan ljetnog kampa započeo je pozdravnim govorom koordinatora projekta Mali putokazi u život Maria Tucakovića nakon čega je uslijedilo definiranje pravila kampa te predstavljanje tima vršnjačkih edukatora. Nakon pozdravnih riječi, uslijedila je radionica upoznavanja kroz podjelu u manje skupine, a sudionici su imali priliku osmisliti naziv svojih skupina, kreirati zastavu za svoju skupinu i predstaviti jedni drugima rezultate prvog zajedničkog rada. Uz kreativne radionice mladi su sudjelovali i u sportskim aktivnostima koje imaju za cilj jačanje timskog duha i razvijanja vještina.

Projekt Mali putokazi u život kojeg Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno realizira od 2010. godine ima za cilj djeci iz dječjih domova bez roditeljske skrbi iz cijele Bosne i Hercegovine ponuditi priliku za dodatnom neformalnom edukacijom i socijalizacijom.

Danijela Jocović/NCM