Završio ljetni kamp za ministrante Vrhbosanske nadbiskupije

Dana 16. kolovoza, četvrti dan kampa za ministrante započeo je sv. Misom koju je predvodio vlč. Stipica Lešić, pastoralni suradniku NCM-u koji je tijekom homilije pažnju skrenuo na razliku između uzora i idola te je napomenuo da bi idol trebao biti samo Bog, obzirom da se idolu klanja i upravo zbog toga ne treba imati idola na svjetovnoj razini. Poslije doručka, sudionici su posjetili crkvu Uznesenja BDM i franjevački samostan u Tolisi te muzej Vrata Bosne i knjižnicu koja se nalazi u sklopu muzeja. Kroz obilazak istih ih je proveo direktor muzeja gosp. Jozo Jezerčić od kojeg su imali priliku čuti o izgradnji i mnogobrojnim obnavljanjima crkve i samostana. Također ih je upoznao sa životom župe Tolisa te je ukazao na raskošnu zbirku slučajno pronađenih predmeta na prostoru posavskog kraja.

Dan su nastavili osvježavajući se na ŠRC Bazeni u Orašju. Još uvijek pod dojmom bazena, vratili su se na kamp u Kornicu gdje su instruktorima predstavili skeč koji su pripremali tijekom dana. Večer je završena uz skrušenu molitvu uz logorsku vatru.

Zadnji dan kampa za ministrante započet je zajedničkom molitvom. Na evaluaciji koju je predvodila koordinatorica Iris Vrdoljak ministranti su iznijeli svoje dojmove i prijedloge za predstojeće ministrantske susrete.

Uslijedila je sveta Misa koju je posebno uljepšala molitva vjernika koju su ministranti sami pripremili. Vlč. Stipica Lešić je istaknuo važnost opraštanja bližnjima nebrojno mnogo puta kao što to sam Bog nama čini. Za vrijeme ručka su im podijeljeni spomenari u kojima su jedni drugima ostavljali poruke koje će ih podsjećati na novosklopljena prijateljstva. Završni trenutci kampa bili su posvećeni zajedničkom pospremanju prostora kako bi sve bilo spremno za sljedeći kamp. Radna atmosfera obilježena je smijehom i timskim duhom, koji su pratili sve aktivnosti tijekom cijelog kampa. Sam kamp za ministrante Vrhbosanske nadbiskupije, ostavio je neizbrisiv trag u srcima svih sudionika.