Završen ljetni inkluzivni kamp SINOPS 2023.

 

Dana 21. kolovoza jutarnjom tjelovježbom započeo je treći dan inkluzivnog kampa SINOPS 2023. Nakon doručka je uslijedila edukativna radionica o voćarstvu i ekologiji koju je predvodila prof. Gorana Benković. Nakon edukativne radionice, sudionici su imali priliku sudjelovati i u drugoj radionici pod nazivom most koju su predvodile edukatorice Danijela Jocović i Mia Rabljenović. Cilj radionice bila je svijest o timskom radu, a sudionici su zajedničkim radom trebali sagraditi mostove od različitih materijala. Nakon kvalitetno odrađenih radionica, organiziran je posjet prijateljima iz Udruženja Kuća nade u Odžaku. U prostorijama Udruženja Kuća nade je kroz razne igre i druženje proveden većinski dio dana. Na samom kraju večeri organizirana je vesela večer gdje su se sudionici i edukatori družili uz roštilj i karaoke.

Posljednji, četvrti dan inkluzivnog ljetnog kampa SINOPS 2023. (22. kolovoz) počeo je doručkom nakon kojeg je uslijedila radionica terapeutskog teatra koju je predvodila Alessandra Siotto, predstavnica Caritasa Volterra. Nakon zanimljive radionice sudionici su imali priliku kroz evaluacijski susret dati svoje mišljenje o samom kampu te su zajedno s edukatoricama Danijelom Jocović, Mijom Rabljenović i Goranom Ivić odigrali posljednju igru na ovogodišnjem kampu. Koordinator, djelatnice Udruženja Oaza i edukatori su također razmijenili dojmove o samom kampu nakon čaga je uslijedio ručak te podjela zahvalnica za sudjelovanje na prvom ljetnom inkluzivnom kampu koji je kroz projekt SINOPS organizirao Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II uz pomoć Udruženja Oaza te drugih partnerskih organizacija.

Ovogodišnji ljetni inkluzivni kamp, okupio je nešto više od 40 sudionika u četiri dana, a realiziran je kroz projekt SINOPS (Socijalna INkluzija Osoba s intelektualnim Poteškoćama u Sarajevu) koji je financijski podržan od strane Caritasa Volterre (Italija), a u kojem sudjeluju kao partneri Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, Udruženje Oaza, Caritas Italiana i Caritas BiH te župe sv. LukeNovi Grad i Uznesenja BDM – Stup (Sarajevo). Projekt je posvećen socijalnoj inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama u BIH društvo. Kroz projekt se osim ljetnog inkluzivnog kampa održavaju razne inkluzivne i edukativne radionice, kulturni događaji, posjete muzejima, kinima i kazalištima te izleti.

M.R/S.K.