Otvorene prijave: Utrka za mir povodom Međunarodnog dana mira

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., a povodom Međunarodnog dana mira, održaće se peta Utrka za mir u četvrtak 21. rujna/septembra 2023. godine.

Svake godine u svijetu se obilježava Međunarodni dan mira koji je Opća skupština UN-a utemeljila 1981. s ciljem obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama. Međunarodni dan mira omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim djelima zajednički šire poruku mira. Nakon rasprava o uvođenju Dana mira i tome što bi on trebao predstavljati zaključeno je da će on postojati kako bi se kontinuirano podsjećalo na potrebu jačanja mirovnih poruka i ideja među svim ljudima i narodima.

Tim povodom, i NCM Ivan Pavao II. organizira Utrku za mir, kojom želi doprinijeti prijateljstvu i razumijevanju među svim narodima u Bosni i Hercegovini, te poticati suživot i dijalog kroz zdrave stilove života.

Na Utrku za mir,  ukupne dužine 4 km, mogu se prijaviti svi zainteresirani.  Utrka za mir će se održati u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko s početkom u 10:30h.

Preuzimanje start paketa je u četvrtak 21. 09. od 9:30h sati,  a program utrke započet će uvodnim pozdravima i zajedničkim zagrijavanjem uz trenera.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti online

Prijava za utrku je obvezna, a prijave traju do ponedjeljka  18. 09. 2023. godine. Za sve sudionike su obezbijeđeni prigodni start paketi i osvježenje tijekom i nakon utrke. Za sve dodatne informacije o utrci možete se obratiti na email: nadezda.ncm@gmail.com ili na brojeve telefona 033 766 226 ili 063 488 875.