Godišnje planiranje aktivnosti djelatnika Centra za mlade “Ivan Pavao II.”

U razdoblju od 4. do 7. rujna, u samostanu Presvetog Srca Isusova u Orebiću, održano je godišnje planiranje aktivnosti djelatnika Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Na samom početku radnog dijela, djelatnike su pozdravili ravnatelj vlč. dr. Šimo Maršić i zamjenica ravnatelja Renata Vrdoljak, koji su ukratko predstavili program susreta. Zatim je uslijedio osvrt na izazove i poteškoće u radu te postignute rezultate tijekom protekle školske/akademske godine, kada je svatko od djelatnika imao priliku podijeliti svoja iskustva i opažanja.

Drugi dan susreta započeo je svetom misom koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, a koncelebrirao je vlč. Stipica Lešić, novoimenovi pastoralni suradnik u NCM-u. U nastavku dana djelatnici su radili na raspodjeli dužnosti i odgovornosti za pojedine projekte i aktivnosti u novoj školskoj/akademskoj godini, te definiranju vremenskog okvira za realizaciju istih.

Jutarnji sati trećeg dana započeli su slavljem svete mise koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, koji je u prigodnoj propovijedi naglasio kako svaka osoba ima talente i sposobnosti, te da trebamo moliti Boga kako bismo prepoznali svoje talente i da iste podijelimo s drugima. Nakon radnog dijela, uslijedio je izlet na obližnju Korčulu, gdje su imali priliku posjetiti staru jezgru grada, katedralu sv. Marka i gradske zidine, a organizirana je i posjeta otoku Badija, na kojem se nalazi franjevački samostan iz 15. stoljeća.

Susret je završen slavljem sv. mise koju je predvodio ravnatelj NCM-a, koji je u propovijedi djelatnicima poručio da imaju povjerenja u Isusove riječi i da se usude krenuti novim putem i kada se čini da je to nemoguće, te ih ohrabrio da nastave koračati kako bi zajedno došli do vidljivih rezultata.