Zahvalni susret za volontere Centra za mlade

U ponedjeljak, 18. rujna u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II., upriličen je susret za sve volontere, vršnjačke edukatore i animatore instruktore, koji su bili aktivni i doprinijeli projektima i aktivnostima u prethodnoj akademskoj 2022/2023. godini.

Program je započeo slavljem svete mise, koju je predvodio ravnatelj Centra, vlč. Šimo Maršić, u koncelebraciji s pastoralnim suradnikom vlč. Stipicom Lešićem. Tijekom propovijedi vlč. Šimo je mladima naglasio kako se u Centru za mlade okupljamo oko Božje rječi, slušamo je i razmišljamo šta  ona znači za nas. Osvrnuo se na evanđelje u kojem je govorio kako događaji i ljudi u našim životima nisu uvijek onakvi kakve mi očekujemo te je u svom nagovoru spomenuo i Isusa kao primjer u odnosu sa drugima u vremenu kada je on živio. Ovogodišnji slogan Centra je „epi(centar) ljubavi“, te je vlč. Šimo mladima poručio da Centar za mlade želi biti upravo to žarište ali žarište ljubavi oko kojeg se mladi okupljaju. Tom prigodom  vlč. Šimo se zahvalio svima koji su doprinijeli upravo tome da Centar za mlade bude epicentar ljubavi u prethodnom periodu a i u budućnosti.

Druženje mladih nakon mise nastavljeno je u restoranu uz večeru, kada su svima uručene zahvalnice i prigodni pokloni.

Kako bi ovaj susret protekao u lijepom druženju, pomogli su nam i volonteri Udruženja Narko Ne, dugogodišnji partneri Centra, koji su pravili zdrave, bezalkoholne koktele, te su svi imali priliku degustirati i uživati u različitim okusima.

Ovom prilikom Centar za mlade se zahvaljuje također i volonterima, vršnjačkim edukatorima i animatorima instruktorima, koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati ovom susretu, na njihovom zalaganju i doprinosu u realizaciji aktivnosti pri NCM-u.