Volonterska akcija “72 sata bez kompromisa”  u Hrvatskoj proslavila 10 godina djelovanja

Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa koja se u Hrvatskoj održava od 2013. godine, a koju je pokrenuo Studentski katolički centar iz Splita SKAC_ ST, 23.rujna 2023. godine proslavila je 10. godišnjicu djelovanja.  Projekt je u Hrvatsku došao iz Bosne i Hercegovine na inicijativu Lidije Piskač koja se obratila Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. nositelju projekta za Bosnu i Hercegovinu za pomoć i suradnju pri organizaciju pojekta u Hrvatskoj.

Središnja proslava održana je u dvorani Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu i okupila je organizatore i predstavnike gradova i općina, kao i partnere i podupiratelje projekta.

Na proslavi je sudjelovala i Ivana Klačar djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. iz Sarajeva koja je u ime Centra za mlade primila zahvalnicu od organizatora za inicijativu i podršku organizacije projekta 72 sata bez kompromisa u Hrvatskoj.

Projekt u Bosni i Hercegovini u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral madih Ivan Pavao II. održava se od 2009. godine  i do sada je u njemu sudjelovalo preko 5000 mladih u 600 mini volonterskih akcija, a u Hrvatskoj se projekt realizira u 17 gradova i 2 općine, te je do sada u posljednjih 10 godina u sklopu projekta 72 sata bez kompromisa  organizirano  450 mini volonterskih akcija u kojima je volontiralo nekoliko tisuća mladih.

Djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuju na pozivu i na suradnji, te kolegama i kolegicama iz Hrvatske žele obilje Božjeg blagoslova u novim projektnim aktivnostima i akcijama koje slijede.

Ivana Klačar