Održana edukacija na temu Osnove pripreme i pisanja projekata

U razdoblju od 6. do 7. listopada, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je edukacija na temu Osnove pripreme i pisanja projekata. Edukaciju su vodili djelatnica Centra za mlade Nadežda Mojsilović i stručni suradnik Alen Gudalo.

Prvi dan edukacije, bio je posvećen temama što je to je projekt, kao i faze projektnog planiranja. Važna tema u ovom dijelu programa je bila kako komunicirati s donatorima i kako doći do financijske podrške.

Drugi dan edukacije sudionici su učili o dijelovima projektne aplikacije, pripremi proračuna te izradi izvješća o realiziranim aktivnostima. Tijekom drugog, praktičnog dijela edukacije, sudionici su u manjim skupinama imali zadatak identificirati jedan društveni problem u svojoj lokalnoj zajednici, te definirati ključne komponente (opći cilj, specifični ciljevi, aktivnosti, rezultati i okvirni proračun) projektnog prijedloga. Edukacija je završena zajedničkom evaluacijom projektnih prijedloga sudionika.

Nakon ove edukacije Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. će objaviti natječaj za male projekte, na koje će se moći prijaviti projektni prijedlozi koji doprinose razvoju društvene zajednice.