Predstavnici NCM-a sudjelovali na proslavi 20 godina programa „Mladi za mlade“ u Hrvatskoj

U subotu, 07. listopada 2023. godine, u Pastoralnom centru u mjestu Baške Oštarije kraj Gospića, obilježeno je 20 godina postojanja programa Mladi za mlade. Proslava je okupila tridesetak sudionika među kojima su bili i predstavnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, Ivana Vidović, dugogodišnja animatorica instruktorica, Ana Kulier, asistentica na programu projekta Mladi za mlade, te Stefan Kukrić, koordinator programa Mladi za mlade u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., od akademske godine 2006./2007. kontinuirano provodi projekt Mladi za mlade u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Kao dugogodišnji suradnici u samom programu pozvani smo sudjelovati u ovoj proslavi gdje smo prenijeli naša iskustva i uspomene.

Program obilježavanja 20. obljetnice započeo je okruglim stolom na temu „Gdje smo bili, što smo radili!?“. Sudionici su napravili presjek rada kroz 20 godina provođenja programa Mladi za mlade, te se prisjetili mnogih anegdota i uspomena sa susreta koje su realizirali u proteklim godinama. Nakon okruglog stola, služena je misa zahvalnica koju je predslavio predsjednik Odbora HBK za mlade, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Mons. Rogić potaknuo je prisutne da zahvale Bogu na nekoliko tisuća mladih koji su prošli kroz ovaj program te na drugim plodovima u pastoralu mladih koji su proizašli iz ovog programa. Sudionici su molili i za budućnost programa koji se provodi u gotovo svim biskupijama Crkve u Hrvata.

Podsjećamo da je u proteklih sedamnaest godina, koliko Nadbiskupijski centar za mlade Ivan Pavo II organizira program Mladi za mlade u BiH, kroz isti program prošlo 850 animatora koji su započeli formaciju, od kojih je njih 431 završilo specijalizaciju za animatora, a 68 ih je postalo animator instruktor.

S.K.