Održano treće gostujuće predavanje za polaznike projekta Iuvenes fructus

U subotu sedmog listopada održana je dvadeset peta edukacija u sklopu projekta Iuvenes fructus. Treće, ujedno i zadnje gostujuće predavanje za ovu grupu polaznika održao je gosp. Petar Ninić, dipl. ing. poljoprivrede.

Predavanje se sastojalo iz dva dijela, odnosno iz dvije tematske cjeline. Prvi dio predavanja odnosio se kalemljenje voća i fizički je održan u voćnjaku. Polaznicima je predstavljen značaj i uloga kalemljenja voća, vrste kalemljenja (proljetno i ljetnje), kalem komponente (podloga i kalem grančica), način proizvodnje podloga, uzimanja i čuvanja plemki, zatim je izvršena demonstracija dvije vrste kalemljenja, predstavljen je alat, kao i procedura u odgoju sadnica.

Drugi dio predavanja održan je u prostorijama Regionalnog ureda u Kornici, pri čemu je polaznicima predstavljena prezentacija o agrobiznisu, odnosno uvjetima za uspješno pokretanje i vođenje biznisa u poljoprivrednoj proizvodnji. Predavač je skrenuo pažnju polaznicima na svoje  principe koji su se pokazali kao ključni u procesu nastajanja biznisa, greške i naučene lekcije.

Ovim putem zahvaljujemo se gdinu Petru na spremnosti za suradnju.