Održan susret animatora instruktora

U subotu je, 28. listopada 2023., održan susret animatora instruktora Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Susretu su nazočili aktivni animatori instruktori: Ana Kulier, Iva Petrušić, Iris Vrdoljak, Leonarda Anđelić, Jelena Tomić, Lorena Grbavac i Ivana Vukoja. Osim aktivnih animatora instruktora, na susretu su sudjelovali stariji instruktori i voditelji programa Mladi za mlade Ivana Vidović, Valentina Gluvić i Antonio Topalović.

Na početku susreta, sudionike je pozdravio koordinator projekta Škola animatora – Mladi za mlade u NCM-u, Stefan Kukrić. U uvodnim riječima na početku susreta, zahvalio je pristiglim sudionicima, te naglasio kako je od velike važnosti redovno se susretati i razgovarati o izazovima i novim dostignućima u samom projektu Škole animatora. Nakon pozdrava i uvoda, sudionici susreta započeli su radni dio u kojem su razgovarali o događajima vezanima uz animatore u protekloj godini, o čemu su govorile asistentice projekta Ana Kulier i Iva Petrušić. Nakon pregleda događaja i postignutih rezultata u prošloj godini, pristupilo se razmatranju problema i izazova vezanim uz provedbu projekta, te iznošenje prijedloga o poboljšanju kvalitete provedbe samog projekta. U trećem dijelu susreta, animatori instruktori razgovarali su o samom programu temeljnih formacija i specijalizacije animatora, te predložili određene izmjene i nadopune programa. Sudionici susreta, istakli su važnost kvalitetne pripreme novih animatora za rad s vršnjacima i drugim skupinama u župnim zajednicama.

Uz radni dio susreta, instruktori su slavili i svetu Misu koju je predvodio ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, vlč. Šimo Maršić. Nakon Mise susret je nastavljen radnim dijelom u kojem su instruktori donijeli određene zaključke i prijedloge za poboljšanje programa Škole animatora.

Želimo naglasiti kako Nadbiskupijski centar za mlade Ivan Pavao II već skoro osamnaest godina provodi program Škole animatora kroz koju je prošlo više od 850 animatora od kojih je 431 dobio certifikat o završenoj specijalizaciji, a njih 68 postali su animatori instruktori. I ove godine Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, nastavlja s programom Škola animatora – Mladi za mlade, te poziva sve zainteresirane krizmanike i srednjoškolce da se preko svojih župnika prijave u novu generaciju animatora Vrhbosanske nadbiskupije.