Fondacija za stipendiranje studenata „FONSS“ potpisala ugovore sa 33 stipendista

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu, 02. prosinca 2023., Fondacija za stipendiranje studenata FONSS svečanim je činom potpisivanja dodijelila stipendije i potpore za 33 studenata.

Susret je započeo svetom misom u 10 sati koju je predslavio vlč. Ilija Orkić, član Upravnog odbora FONSS-a i koncelebrirao vlč. Miroslav Ćavar, član Upravnog odbora. Na samom početku mise prisutne studente pozdravio je vlč. Ilija Orkić te zahvalio studentima na dolasku. U prigodnoj propovijedi, vlč. Ilija osvrnuo se na vrijeme Došašća kao priprave za Božić te poručio studentima da je upravo i njihovo studiranje vrijeme priprave za životni put te da trebaju savjesno obavljati svoje studentske obveze i ustrajati u svojim planovima. Na kraju propovijedi poručio im je da vjera ima snagu i da nas ona može izvući iz naših tegoba te da mole Isusa da im da snage kako bi koračali pravim putem i postali pošteni i dobri ljudi.

Nakon svete mise uslijedila je i svečanost potpisivanja Ugovora, a prisutne studente pozdravili su članovi Upravnog odbora FONSS-a, vlč. Šimo Maršić, vlč. Ilija Orkić, vlč. Miroslav Ćavar. Predstavili su rad i djelovanje Fondacije za stipendiranje studenata „FONSS“ te u kratkim crtama pojasnili prava i dužnosti stipendista kao i dužnosti Fondacije. Potom su se svi stipendisti predstavili, naglasivši koju godinu već primaju stipendiju, gdje i što studiraju. Na kraju se pristupilo samom potpisivanju Ugovora, a članovi Upravnog odbora zaželjeli su studentima puno uspjeha na obostranu radost.

Fondacija za stipendiranje studenata „FONSS” osnovana je 2005. godine s ciljem podupiranja nadarenih mladića i djevojaka za vrijeme studija, koji su slabijeg imovinskog stanja. Također, jedan od ciljeva je i pomoći ostanak mladih Hrvata i katolika u Bosni i Hercegovini, te kroz novčanu potporu olakšati im studij i nakon studija zajedno s njima pronalaziti radna mjesta.

Stipendisti koji su stekli uvjet za nastavak stipendiranja u akademskoj 2023./24.

 1. Ana Kulier, Zenica
 2. Hrvoje Doknjaš, Vidovice
 3. Ivo Babić, Vidovice
 4. Ivona Glavaš, Sarajevo
 5. Josip Šutalo, Sarajevo
 6. Klara Fišić, Uskoplje
 7. Kristina Janjić, Vidovice
 8. Leonard Stipić, Žepče
 9. Lucija Kalapurić, Orašje
 10. Lorena Grbavac, Zenica
 11. Marija Ćošković, Domaljevac
 12. Marin Ramljak, Žepče
 13. Martina Vukadin, Kupres
 14. Nensi Dusper, Kreševo
 15. Patricija Čaljkušić, Žepče
 16. Tomislav Šunjić, Sarajevo

Stipendisti koji su stekli uvjet za dodjelu stipendije u akademskoj 2023./24.

 1. Antonio Jurič, Kupres
 2. Dario Livaja, Busovača
 3. Grgur Babić, Travnik
 4. Ivona Šušnjara, Busovača
 5. Katarina Ivešić, Novi Šeher
 6. Mario Filipović, Sarajevo
 7. Nikica Vujičić, Sarajevo
 8. Mija Laco, Lepenica
 9. Nikola Jozinović, Žepče
 10. Nives Livančić, Zenica
 11. Natalie Perić – Ularice

Stipendisti koji su stekli uvjet za dodjelu potpore u akademskoj 2023./24.

 1. Marinela Mamuša, Novi Travnik
 2. Gabrijela Knežević, Žepče
 3. Valentina Vilić, Osova
 4. Elena Ivković, Kupres
 5. Lea Dugadžić, Lepenica
 6. Ena Cigelj, Nova Bila