Adventska humanitarna akcija „Gromiljak za pučke kuhinje“

Na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca 2023. u župi Imena Marijina u Gromiljaku, četrdesetak kilometara zapadno od Sarajeva, započela je adventska akcija pod geslom „Gromiljak za pučke kuhinje“.

Na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca 2023. u župi Imena Marijina u Gromiljaku, četrdesetak kilometara zapadno od Sarajeva, započela je adventska akcija pod geslom „Gromiljak za pučke kuhinje“. Svi prikupljeni darovi namijenjeni su za potrebe pučkih kuhinja i trajat će kroz sve vrijeme došašća.

Humanitarnu akciju, kojoj su se pridružili i mladi animatori župe, organizirale su sestre Služavke Maloga Isusa zajedno s članovima Društva Prijatelja Maloga Isusa, te u dogovoru i uz podršku župnika vlč. Marka Mikića.

Nakon nedjeljnih svetih misa vjernici su imali prigodu kupiti adventske vijence i druge rukotvorine, popiti topli čaj te svojim materijalnim prilozima podržati rad pučkih kuhinja u Vrhbosanskoj biskupiji. Ni hladno vrijeme nije omelo župljane Gromiljaka da konkretnom potporom pokažu svoju ljubav prema bližnjima u potrebi.

„Na ovaj način kod naših vjernika, osobito kod mladih, razvijamo osjećaj za ljude u potrebi bez obzira na njihovu pripadnost. Prva nedjelja došašća, nedjelja nade i iščekivanja, poziv je svima nama na budnost i poticaj da činimo dobra djela. Kada dođem pred lice Božje nećemo biti pitani, koliko i kako smo uredili svoje domove i dvorišta, već koliko smo pomogli onima koji su gladni, žedni, goli, bolesni, zatvoreni… koliko smo takvima darovali, koliko smo u molitvi prepoznali bližnjega u potrebi. Sestre, mladi i Prijatelji Maloga Isusa ujedinjeni u dobru zahvalni su za prigodu da pokažu ljubav prema potrebnima“, kazala je s. Marinela Zeko podsjećajući na Isusov riječi: „Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt, 25,40).

Preuzeto s: www.ktabkbih.net