Youth workeri na Adventu u Zagrebu

U razdoblju od 1. do 3. prosinca održan je teambuilding youth workera Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II u Zagrebu, Hrvatskoj. Glavni cilj putovanja bio je jačanje njihove povezanosti, kao i upoznavanje s bogatom poviješću grada Zagreba.
Prva destinacija na njihovom putovanju bila je posjeta Muzeju čokolade. Ondje su otkrili mnoge povijesne činjenice o čokoladi i imali priliku degustirati različite vrste čokolade koje su bile karakteristične za određeno povijesno razdoblje.

Unatoč lošem vremenu, kiši i zatvorenom Hrvatskom povjesnom muzeju, Youthworkersi su zadržali dobro raspoloženje. Posjet starom dijelu grada, vožnja Zagrebačkom uspinjačom, iščekivanje pucnja iz Gričkog topa te istraživanje povijesnih značajki Kamenitih vrata obilježili su njihovu subotu. Subotnja večer bila je rezervirana za otvaranje Adventa u Zagrebu na Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava. Unatoč hladnoći, snijeg je dodao čaroliju otvaranju, stvarajući nezaboravno iskustvo. Nakon programa, Youthworkersi su odlučili istražiti sve adventske lokacije u gradu. Nedjeljno jutro je započelo sudjelovanjem na misi koja se, zbog obnove Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, održavala pod šatorom. Prije povratka natrag u Sarajevo, youth workeri su se željeli okušati u klizanju na ledu. Sat vremena zabave i smijeha prošao je brzo, ostavljajući pozitivan dojam na sve sudionike. Uz osmijeh su se oprostili od Zagreba sa željom da se opet vrate. Putovanje ne bi bilo tako ugodno bez domaćina sa Hrvatskog pastoralnog instituta i vlč. Ivana Lučića koji su učinili ovo putovanje potpunim te im se ovom prilikom zahvaljujemo u ime youth workera i u ime Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.