Sveti Nikola i u Centru za mlade!

U srijedu, 06. prosinca, sv. Nikola se zaustavio i nad Centrom za mlade. U jutarnjim satima pohodio je naše mališane u vrtiću Anđeli čuvari. Vjerojatno se zaustavio čuvši njihov pjev: Dođi sv. Nikola – Mi smo djeca vesela. Zajedno otpjevavši koju pjesmicu mališani su ga zapitali kako nema Krampusa, što je povelo razgovor u smjeru kakav je tko bio tijekom godine. I sam znajući kako su ove godine bili poslušni, potaknuo je dječicu da budu još bolji. Potom im je podijelio ono što su već očekivali. Ne zna se za koga je teži bio rastanak: za sv. Nikolu ili za djecu koja ionako znaju kako će se oni vidjeti još koji put.


U popodnevnim satima vijeće Udruge katoličkih studenata Emaus posjetila je Stadlerov dječji dom Egipat povodom sv. Nikole. Također su imali priliku upoznati štićenike doma koji su ih svojim veselim raspoloženjem i zaigrali. Članovi vijeća imali su priliku nešto novo i naučiti o sestrama Služavki Malog Isusa i njihovoj povijesti, kao i dolasku i djelovanju u Sarajevu. Nakon uručenih prigodnih darova oprostili su se od djece i sestara.

Za razliku od mališana iz vrtića, naši mladi iz studentskog doma FONSS i Udruge katoličkih studenata Emaus ostali su iznenađeni ugledavši sv. Nikolu i to u večernjim satima. Prije toga okupili su se u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. s djelatnicima kako bi se uz večeru bolje upoznali. Druženje su nastavili u natjecateljskom duhu igrajući kviz. Kako se približavamo Božiću i sama pitanja bila su u tom duhu. Po završetku kviza na opće oduševljenje pojavio se i sv. Nikola. Iako je njegovo „radno vrijeme“ bilo pri kraju ostalo je dovoljno paketića i za studente.

Piše vlč. Stipica Lešić