Poziv za prijave – novi projekt Centra za mlade “InSpirit – DigitalYouth”

Posjeduješ odlične komunikativne vještine koje želiš nadograditi? Voliš izazove, kreativnost, timski rad, podcaste? Onda je ovo odlična prilika da jačaš svoje kompetencije i postaneš digital Youth Worker!

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. prvi put realizira projekt InSpirit – DigitalYouth. Kroz ovaj projekt mladi će imati priliku zajedničkim hodom doprinositi širenju evangelizacije i pozitivnog sadržaja u digitalnom svijetu, kao i promovirati katoličke vrijednosti.

Prva aktivnost koju organiziramo je trodnevna edukacija za mlade, Uloga mladih ljudi u digitalnom svijetu. Ovo je idealna prilika da se prijavite i usavršite svoje vještine u vođenju podcasta, pokažete svoje talente i iskažete svoju kreativnost.

Kroz interdisciplinarni pristup, susret s iskusnim predavačima i iskustveno učenje, mladi će imati priliku jačati prezentacijske i komunikacijske vještine, unaprijediti timski duh i stvaranje u timu, te jačati kapacitete na polju digitalne pismenosti, upravljanja informacijama i komuniciranja na društvenim mrežama.

Po završetku trodnevnog  formacijskog susreta, polaznike očekuje i praktično iskustvo kroz sam projekt, kako predstaviti duhovnost online, kako voditi podcast sa inspirativnim gostima, kako voditi i osmišljavati kampanje za socijalne mreže i mnoštvo drugog edukativnog sadržaja.

Natječaj za prijavu otvoren je do 29. siječnja 2024. godine, a mogu se prijaviti svi zainteresirani mladi od 18 do 25 godina.

Mladi koji se odluče prijaviti trebaju poslati svoju kratku biografiju i motivacijsko pismo, na e-mail: mateobunjevac.ncm@gmail.com. Kandidati, njih 15, koji ispune uvjete natječaja bit će kontaktirani i informirani o terminu formacijskog susreta i ostalim programskim aktivnostima.