Održana II. formacija za animatore u Sarajevu

U razdoblju od 19. do 21. siječnja, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u Sarajevu održana je druga formacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije i Mostarsko – duvanjske biskupije koja se realizira u sklopu projekta Škola animatora – Mladi za mlade. Formacija je okupila 49 sudionika iz Sarajeva, Gromiljaka, Zenice, Uskoplja, Kupresa, Studenaca, Mostara, Jelaha i Fojnice.

Prva večer započela je uvodnim riječima i pozdravima dobrodošlice projekt koordinatora i djelatnika NCM-a Stefana Kukrića. Večer je nastavljena podjelom sudionika u male grupe i prisjećanjem na prvi formacijski susret koji je bio u studenom 2023. g. Dan je završio u kapelici zajedničkom molitvom.

Drugi dan, započeo je molitvom i radionicama o obitelji kao temeljnoj zajednici društva, kućnoj Crkvi, koja izgrađuje svakog pojedinca ponaosob. Radionicom Crkva – Zajednica još jednom smo posvijestili važnost sudjelovanja svih nas u izgradnji žive Crkve. Drugi dio dana posvećen je mjestu i načinu djelovanja animatora u zajednici kroz radionice Područje djelovanja animatora i Animator kao poslanje, a međusobno uvažavanje i suradnja naglašeni su kroz vježbu Traženje suglasjaBrodolomci.

Večernju svetu misu predvodio je vlč. Stipica Lešić, pastoralni suradnik NCM-a uz koncelebraciju vlč. Šime Maršića, ravnatelja NCM-a. Vlč. Stipica u svojoj propovijedi istaknuo je da smo svi mi dio Crkve u kojoj smo primili po Duhu Svetomu te da ih je važno njegovati kako bi Crkva funkcionirala.

Za kraj dana sudionici su imali priliku okušati se u igrama opuštanja i sigurnosti, natjecanja, suradnje te zabave i učenja.  Večernjom molitvom Sve je dar zaključen je drugi dio dana.

Sudionici su posljednji dan imali priliku kroz evaluaciju dati utiske o cijeloj drugoj formaciji. Nedjeljnu svetu Misu predvodio je vlč. Šimo Maršić. U svojoj propovijedi istaknuo je važnost osluškivanja Božje Riječi u životu i radu animatora koji nadahnut donosi Krista u svoju obitelj i župnu zajednicu.

Vikend susret predvodili su animatori instruktori: Leonarda Anđelić, Josip Bodulica, Ivana Vukoja, Lorena Grbavac, Iris Vrdoljak, Marija Valenta i Anja Fišić.

Pišu: Leonarda Anđelić i Ivana Vukoja