Mali putokazi u život: Završen drugi zimski susret

U razdoblju od 22. do 24. siječnja, u Nadbiskupijskom centaru za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je drugi zimski susret u sklopu projekta Mali putokazi u život namijenjen mladima iz KJU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo. Ovaj iznimno značajan susret obilježen je nizom kreativnih i edukativnih aktivnosti koje su vodili iskusni vršnjački edukatori Andrea Paleksić, Ana Jocović, Danijela JocovićMuhamed Muča.

Tijekom vikenda, mladi su sudjelovali u raznovrsnim edukativnim radionicama koje su obuhvatile teme poput razmišljanja o temeljnim ljudskim potrebama te istraživanja zdravih životnih navika. Susret je bio obogaćen i sportskim aktivnostima pod vodstvom Maria Tucakovića, djelatnika Centra. Slobodno vrijeme bilo je ispunjeno kreativnim radionicama, filmskim projekcijama i raznolikom zabavom. Vršnjački edukatori posvećeno su vodili aktivnosti, pružajući mladima priliku za istraživanje vlastitih interesa i potencijala. Isto tako, mladi su imali priliku posjetiti Festival svjetla koji se trenutno održava u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine gdje su imali priliku nešto novo vidjeti I zanimljivo naučiti.

Tijekom susreta mladi su uvježbavali scenski prikaz Šta radi… Šta radi od Grigora Viteza, Razgovor u prolazu od Stanislava Femenića te dvije plesne točke koje su na kraju susreta izveli za sve djelatnike Centra za mlade.