II. formacija animatora u Posavini

U razdoblju od 26. do 28. siječnja, u Regionalnom uredu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u Kornici održana je druga formacija animatora koja se realizira u sklopu projekta Škola animatora – Mladi za mlade. II. formacija animatora je okupila 7 sudionika iz različitih krajeva Posavine, poput Brčkog, Grebnica i Odžaka. Prva večer započela je zajedničkom večerom te uvodnim riječima i pozdravima dobrodošlice od strane Ive Petrušić, stručne suradnice na projektu. Večer je nastavljena prisjećanjem na prvi
formacijski susret, te radionicom Automobilska nesreća, u kojoj su sudionici učili o timskom radu i važnosti međusobnog povjerenja. Dan je završio s zajedničkom molitvom.

Drugi dan, započeo je molitvom i radionicama o obitelji kao temeljnoj zajednici društva, koja izgrađuje svakog pojedinca ponaosob. Sljedeća  radionica je bila Crkva – Zajednica u kojoj smo se još jednom posvijestili važnost sudjelovanja svih nas u izgradnji žive Crkve. Drugi dio dana posvećen je mjestu i načinu djelovanja animatora u zajednici kroz radionice Područje djelovanja animatora i Animator kao poslanje, a međusobno uvažavanje i suradnja naglašeni su kroz vježbu Traženje suglasja – Brodolomci. Večernju svetu misu predvodio je vlč. Sandro Jurešić. Za kraj dana sudionici su na veseloj večeri imali priliku naučiti nove plesove i okušati se u igrama opuštanja i sigurnosti, natjecanja, suradnje, zabave i učenja, te zabaviti se različitim zagonetkama i zadacima pri Lovu na blago. Drugi dan formacije smo zaključili večernjom molitvom Sve je dar.  Sudionici su posljednji dan imali priliku kroz evaluaciju dati utiske o cijeloj drugoj formaciji. Nedjeljnu svetu Misu također je predvodio vlč. Sandro. Vlč. Sandro ohrabrio je mlade da mole Duha Svetog da progovara kroz njih te da svoje misli i tegobe prepuste Gospodinu i da mu punim srcem vjeruju. Druga formacija završila je ručkom nakon čega su se mladi puni dojmova uputili kućama. Formaciju su osim Ive Petrušić, vodile instruktorice Gorana Ivić i Lorena Grbavac.

Gorana Ivić / S.K.