U Nadbiskupijskom centru održan III. vikend susret “Mali putokazi u život”

U razdoblju od 2. do 4. veljače, u Nadbiskupijskom centaru za pastoral mladih Ivan Pavao II održan je  treći vikend susret u sklopu projekta Mali putokazi u život. Na ovom inspirativnom susretu, koji je okupio 19 štićenika JU Dom – porodica iz Zenice, vršnjački edukatori Rafaela Mirčić, Iman Maslar, Sara Selak i Ivan Brčina pripremili su bogat program zabavnih i edukativnih aktivnosti.

Glavna tema susreta bila je komunikacija, a sudionici su sudjelovali u edukativnim radionicama koje su istraživale samu suštinu komunikacije i različite načine komuniciranja. Kroz mnoštvo različitih  interaktivnih igara, sudionici su vježbali logiku i motoriku, putujući virtualno do Tanzanije i istražujući Kilimanjaro kroz igru i zabavu. Slobodno vrijeme proveli su u sportskoj dvorani Renovabis uz igru, ples i opuštajuću zabavu.

Poseban naglasak bio je na posjetu Festivalu svjetla koji se održavao u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine. Sudionici su imali priliku doživjeti čaroliju svjetlosnih instalacija, a obzirom na ograničeno trajanje festivala, posjet muzeju bio je nezaobilazan dio susreta. Također, organizirana je i filmska večer kako bi se dodatno obogatio kulturni doživljaj susreta.

Ovaj vikend susret nije samo pružio priliku za učenje i razmjenu iskustava, već je i jačao zajedništvo među sudionicima. Sudjelovanje u edukativnim aktivnostima, interaktivnim igrama te kulturnim događanjima stvorilo je nezaboravno iskustvo koje će nadahnjivati štićenike JU Dom – porodica iz Zenice u njihovim budućim koracima. U radosti iščekujemo sljedeći susret.