Najava: Budi i ti dio duhovnih izazova!

Dragi Mladi,
S radošću Vam želimo najaviti početak novog projekta In Spirit – DigitalYouth Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. namijenjenog mladima od 18 – 25 godina. Za razliku od dosadašnjih projekata koje Centar za mlade nudi, ovaj će biti realiziran u drugačijoj formi i obliku. Kao i u dosadašnjim projektima cilj nam ostaje isti: naviještanje Božje riječi. U ovome projektu, više to neće biti isključivo face to face, nego u sklopu digitalnog svijeta. Shvaćajući značaj i ulogu digitalnog okruženja u našim životima, a posebno u spomenutoj
skupini mladih, odlučili smo se na ovaj izazovni korak jer smatramo kako je ono neizostavno za budućnost Crkve. Željni ići u korak s vremenom za mlade pripremamo različite formacijske i transformacijske sadržaje koje ćemo lansirati u digitalnom svijetu, s nadom u što aktivnije sudjelovanje mladih u njihovim župnim zajednicama. Tom prilikom ponudit ćemo za mlade: edukaciju o njihovoj ulozi u digitalnom svijetu (s naglaskom na duhovnost), podcaste s različitim gostima, sudjelovanje na susretu katoličke mladeži u Međugorju, različite live prijenose kao i zoom duhovne susrete. Mnoge te aktivnosti bit će na mjestu gdje se nalaze i mladi, a to su društvene mreže.
Osim toga, kako su za nas katolike korizma i advent povlaštena vremena i kako se u to vrijeme spremamo za naše najveće i najradosnije svetkovine, za to doba smo pripremili jednu posebnu aktivnost. Prateći trend mladih, a pogotovo challenges na TikTok-u, i mi smo spremili za mlade duhovne izazove. Tom prilikom don David Leskovar i don Tomislav Lukač, jedni od naših najpopularnijih svećenika na društvenim mrežama, pripremili su kroz promotivni video poziv mladima da se priključe našoj aktivnosti. Kako najvažnije stvari zahtijevaju kvalitetnu pripremu tako i za Uskrs trebamo se što kvalitetnije pripremiti. Tom prilikom pozivamo sve mlade, posebno one od 18-25, pripremiti se ove korizme za Uskrs pomoću duhovnih izazova.
Neka je sretno i blagoslovljeno!