Materijali za Arhiđakonatski križni put mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Dragi čitatelju!

Ovdje možeš pronaći sve materijale pripravljene za Arhiđakonatski križni put mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji se ove godine održava 09. ožujka 2024., s početkom u 11 sati u cijeloj Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Prvi put križni put mladih organizira se na četiri mjesta u isto vrijeme. Prema preporukama nadbiskupa vrhbosanskog mons. Tome Vukšića, Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije i Pastoralnog vijeća Nadbiskupije, prvi put, križni put za mlade bit će održan na razini Arhiđakonata (Fojničkog, Gučogorskog, Plehanskog i Toliškog). Isti dan i u isto vrijeme, nekoliko stotina, pa čak i tisuća mladih, skrušeno će za Kristom krenuti njegovim križnim putem.

Ove godine odabrali smo geslo „Isuse, nemoj sam! Zajedno ćemo!“. Želja nam je ovako pripremljenim meditacijama mladima pomoći da upoznaju Krista patnika te da mu odvažno krenu u susret kako bi mu pomogli nositi teški križ koji je na njegova ramena pao radi naših grijeha.

Istinski se nadamo da će ovaj Nadbiskupijski križni put mladih ostati ne samo u trajnom sjećanju sudionicima pobožnosti, nego poslužiti na izgradnju osobe i njene vjere. Molimo uz ovu pobožnost križnoga puta i Euharistijskog slavlja da možemo prepoznati kada trebamo pomoći Isusu, a kada On pomaže nama.

Mjesto održavanja prema arhiđakonatima:

Toliški arhiđakonat: Župa sv. Marka Evanđeliste – Potočani,
Plehanski arhiđakonat: Župa sv. Ivana Krstitelja – Jelah,
Gučogorski arhiđakonat: Župa Presvetog Trojstva – Novi Travnik
Fojnički arhiđakonat: Župa sv. Ane – Banbrdo (Lepenica)

Materijale možete preuzeti na sljedećim linkovima: