Susret krizmanika Žepačkog dekanata

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., organizirao je 24. veljače susret za krizmanike Žepačkog  dekanata. Domaćin ovog susreta bila je župa sv. Ante Padovanskog u Žepču. Susret je započeo Euharistijskim slavljem u župnoj crkvi kojeg je predvodio don Stipica Lešić, pastoralni suradnik NCM-a, uz koncelebraciju fra Josipa Jukića, fra Željka Brkića i đakona  vlč. Nilsona Andradea.

Nakon Euharistije krizmanici su se uputili u Katolički školski centar Don Bosco u Žepču gdje je pod vodstvom animatora i vršnjačkih edukatora Centra za mlade, susret i nastavljen. Nastavak susreta započeo je podjelom po grupama, nakon čega je uslijedila motivacijska igra. Potom su kroz radionicu, krizmanici potaknuti na razmišljanje o darovima koje posjeduju, kao i darovima Duha Svetoga, te razvijanju osjećaja pripadnosti zajednici i njihovoj ulozi u Crkvi. Susret je završen okrjepom i osvježenjem.

Na susretu je bilo 170 krizmanika iz Žepačkog dekanata. Posebnu zahvalnost dugujemo našim edukatorima i animatorima iz Sarajeva, Zenice i Žepča koji su se podrudili da ovaj susret bude plodonosan za sve sudionike i buduće krizmanike.

don Stipica Lešić