Trening za trenere “Sociopedagoški modeli rada s djecom i mladima”

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. 7. veljače je započeo s programom edukacije, treninga za trenere na temu Sociopedagoški modeli rada s djecom i mladima, u kojem sudjeluje 15 studenata s različitih fakulteta pomagačkih zanimanja. Edukacija će obuhvatiti temeljne principe pedagogije, naglašavajući povezanost socijalnih i pedagoških aspekata u odgoju i obrazovanju.

Trening se fokusira na razvoj komunikacijskih vještina, vođenje radionica te pružanje psihosocijalne podrške. Voditelj treninga za trenere je mag. pedagogije Antonio Topalović, stručni suradnik pri Centru za mlade koji je dao svoj osvrt za ovu edukaciju: “Višemjesečna obuka trenera za primjenu socio-pedagoškog modela u radu s mladima pruža sveobuhvatan uvid u kompleksnu dinamiku razvoja i socijalnih interakcija mladih ljudi. Ova obuka osposobljava trenere, kao i studente pomagačkih zanimanja, za kvalitetan individualni i grupni rad s mladima, naglašavajući važnost razumijevanja njihovih potreba, interesa i izazova. Kroz teorijski temelj i praktične primjere, polaznici stječu dublje razumijevanje razvojnih faza adolescencije te tehnike i strategije koje im omogućuju efikasno vođenje radionica, poticanje samopouzdanja i razvijanje socijalnih vještina kod mladih. Ova obuka pruža trajne alate i resurse koji podržavaju kontinuiran profesionalni razvoj u oblasti rada s mladima.”

Nakon sudjelovanja u treningu, polaznici će se moći pridružiti različitim projektima u NCM Ivan Pavao II., te osigurati adekvatnu realizaciju različitih tema u radu s djecom i mladima.