Posjet župi Svete Obitelji Kupres u sklopu projekta InSpirit – DigitalYouth

U srcu planinskih vrhova, Kupreška župa Svete Obitelji ugostila je djelatnike Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. 29. veljače 2024. godine. Djelatnici Centra za Pastoral Mladih Ivan Pavao II. posjetili su ovu župu kako bi predstavili novi projekt Inspirit – DigitalYouth, čiji je cilj evangelizacija u digitalnom dobu.


Susret je započeo riječima dobrodošlice i slavljenjem svete mise koju je predvodio župni vikar vlč. Jadranko Kurt, uz koncelebraciju vlč. Stipice Lešića, pastoralnog suradnika u NCM – u Ivan Pavao II.
Nakon svetog mislog slavlja uputili su se u prostorije crkve gdje je na početku 30 mladih pozdravio djelatnik Centra i koordinator na projektu Bunjevac Mateo, te uputio ih o ciljevima projekta i onome što projekat donosi i koje su aktivnosti. Nakon toga riječ je preuzeo edukator na projektu i polaznik trodnevne edukacije Mladi u digitalnom svijetu i vjera u digitalnom svijetu Antonio Jurič, koji je podijelio sa prisutnim mladima svoja nova iskustva sa edukacije i koliko je proširio svoje znanje o digitalnom svijetu i religije i koliko je bitno da dvije stvari rade kao jedna. Posljednji dio susreta obilježila je interaktivna radionica vlč. Stipice Lešića sa mladima na temu Korizmenih duhovnih izazova. Ovaj susret nije samo obogatio vjerničku zajednicu nego je također pružio priliku mladima da se bolje upoznaju s vlastitom vjerom u kontekstu suvremenih tehnoloških izazova.
Ideja projekta Inspirit – DigitalYouth leži u spajanju duhovnih vrijednosti s digitalnom kulturom, nudeći mladima interaktivne alate i resurse za jačanje njihove vjere u suvremenom svijetu.