Poziv glazbenim skupinama na VIII. Festival duhovne glazbe MarijaFest BiH 2024.

I ove godine Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Radio Marijom BiH i UKS Emausom, organizira osmi po redu glazbeni Festival duhovne glazbe za mlade – MarijaFest BiH 2024. koji će se održati  04. svibnja 2024.  u sportskoj dvorani Renovabis u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. pod geslom: „Od srca pjevajte hvalu Bogu! (Usp. Kol 3,16).

Program osmog Festivala duhovne glazbe MarijaFest BiH 2024. počinje slavljenjem sv. Mise, nakon čega će uslijediti radionice za sve sudionike Festivala, te u konačnici Festival natjecateljskog karaktera.

MarijaFest BiH 2023 organizirat će se kroz natjecateljski karakter, a glazbenici koji sudjeluju u natjecateljskom dijelu programa, bore se za glavnu nagradu.

Pravo na sudjelovanje u Festivalu imaju: dječji zborovi, zborovi mladih župni bendovi. Solistički nastupi mogući su samo kao revijalni dio Festivala.

Ovogodišnjeg pobjednika festivala MarijaFest BiH 2024.  odlučit će glasovi stručnog žirija sastavljenog od tri člana.

Napominjemo kako na Festivalu ne treba biti izvedena autorska ili neobjavljena pjesma, ali pjesma koju skupina izvodi mora biti duhovna i to marijanska. Svaka skupina treba prijaviti dvije (2) skladbe. U prijavnom obrascu potrebno je staviti i jednu „zamjensku“ pjesmu, ukoliko se neke od pjesama budu ponavljale. Koju će pjesmu skupina izvesti odlučit će Organizacijski odbor koji će skupine na vrijeme obavijestiti o zamjeni pjesme. Koliko pjesama će biti izvedeno na Festivalu, odlučit će Organizacijski odbor s obzirom na broj prijavljenih skupina.

Na Festival duhovne glazbe MarijaFest BiH 2024.  mogu se prijaviti glazbene skupine iz svih biskupija BiH. Glazbene skupine iz drugih država mogu nastupati na Festivalu u revijalnom dijelu. Za prijavu na Festival potrebno je ispuniti online prijavu koja se može pronaći na službenoj stranici Centra za mlade Ivan Pavao II. (www.mladicentar.org) ili na sljedećem linku . Za prijavu je potrebno poslati sljedeće podatke sadržane u online obrascu: Naziv skupine, osnovni podaci o skupini, popis skladbi koje skupina namjerava izvesti, ime i prezime kontakt osobe, osnovne kontakte (br. telefona/mobitela, E-mail adresa), 3 fotografije glazbene skupine, broj članova skupine, župu/zajednicu koju predstavljaju, te kratki opis samog sastava.

 Prijave su otvorene do 20. travnja 2024. 

Za više informacija o Festivalu pratite službenu stranicu Centra za mlade te Facebook i Instagram  profil ili nas kontaktirajte na broj: +387 33 766 225  te na E-mail: marijafest.bih@gmail.com

Kontakt osoba: Stefan Kukrić, koordinator Festivala