Interkulturalno druženje u Centru za mlade – Iftar i običaji

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u srijedu 20. ožujka, upriličena je zajednička večera, iftar, za mlade aktivne na međureligijskom projektu Koračajmo zajedno, koji okuplja srednjoškolce i studente, različitih vjerskih i etničkih pripadnosti.

Druženje je obilježila zajednička večera, koja je započela u vrijeme iftara, a mladi su imali priliku razgovarati o običajima koji se vežu za blagdane u ovom mjesecu.

Zajedničku večeru, iftar, su obogatila tradicionalna jela, što je dodatno naglasilo bogatstvo i raznolikost naroda u BiH. Tijekom večere, mladi su razgovarali, smijali se i dijelili svoje iskustvo i običaje s drugima, stvarajući tako mostove među različitim kulturama i vjerskim zajednicama.

Druženje i večeru su posebno upotpunili i volonteri iz Italije i Njemačke koji u ovoj godini volontiraju u Centru za mlade Ivan Pavao II.

Kroz projekt Koračajmo zajedno, mladi različitih vjerskih pripadnosti, imaju priliku upoznati se s tradicijama i običajima naroda u Bosni i Hercegovini, budući da vrijeme posta za pripadnike islamske, katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti pada u isto razdoblje ove godine.

Mladi iz cijele BiH tijekom godine sudjeluju u različitim aktivnostima, seminarima, radionocama, doprinoseći na taj način izgradnji mira