Održan IV zimski susret u okviru projekta Mali putokazi u život

U razdoblju od 22. do 24. ožujka, u prostorijama Nadbiskupijskog centara za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je IV zimski susreta koji je okupio 22 štićenika JU Dom – porodica iz Zenice. Ovaj zimski susret, koji je bio izuzetno značajan za mlade, organizirali su vršnjački edukatori Andrea Štok, Amela Sarajlić, Adisa Gagula, Kristina Mandić i Muhamed Muća, pripremivši mnoštvo zabavnih i edukativnih aktivnosti.

Jedan od ključnih fokusa ovog susreta bio je educirati mlade o sigurnosti djece na internetu i problemima elektroničkog nasilja. Kroz raznovrsne radionice, sudionici su imali priliku proširiti svoja znanja o pozitivnim i negativnim aspektima korištenja interneta, naučiti pravila sigurnosti na mreži te prepoznati različite oblike elektroničkog nasilja. Tijekom interaktivnih diskusija, mladi su razmatrali pogrešna i neprihvatljiva ponašanja na internetu te su kroz praktične primjere razvijali strategije za suočavanje s nasiljem.

Osim edukativnih aktivnosti, sudionici su imali priliku sudjelovati u sportskim aktivnostima koje je organizirao Mario Tucaković, djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u sportskoj dvorani Renovabis. Tu su također održane kreativne radionice i igre, a posebno su se istaknule aktivnosti poput iscrtavanja parkinga kredama, koje su mladi s oduševljenjem dočekali.

Na kraju, IV zimski susret pokazao je važnost edukacije mladih o sigurnosti na internetu i problemima elektroničkog nasilja. Sudionici su stekli nova znanja i vještine te su zajedno razvijali svijest o važnosti odgovornog ponašanja na internetu.

Nadamo se da će sudionici nakon ovog susreta biti svjesniji izazova i potencijalnih opasnosti koje prate korištenje interneta te da će primijeniti stečena znanja i vještine kako bi odgovorno upravljali svojim online aktivnostima.