Posjeta župi sv. Ilije u Kiseljaku – InSpirit – DigitalYouth

Djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., 22. ožujka 2024. godine posjetili su Župu Sv. Ilije u Kiseljaku kroz projekt Inspirit – DigitalYouth. Ovaj susret nije samo obogatio vjerničku zajednicu nego je također pružio priliku mladima da dublje istraže svoju vjeru uz pomoć suvremene tehnologije.

Početak posjeta obilježio je put križa, a nakon toga uslijedila je sveta misa, gdje su se djelatnici zajedno s vjernicima priključili u molitvi. Sveto misno slavlje predvodio je župnik fra Antun Perković u koncelebraciji sa duhovnim asistentom Centra za mlade vlč. Stipice Lešića. Nakon liturgijskog dijela, fokus se prebacio na predstavljanje projekta Inspirit – Digitalyouth u crkvenim prostorijama. Na početku uz riječi dobrodošlice prisutne je pozdravio fra Silvio Zlatarević, da bi nakon toga uslijedlo predstavljanje projekta, a riječ je preuzeo Bunjevac Mateo koordinator projekta i predstavio im vlč. Stipicu Lešića i Miu Rabljenović sudionicu na projektu.

Ovdje su djelatnici  predstavili projekt InSpirit – DigitalYouth. Mladi su imali priliku podijeliti svoje iskustvo sa društvenim mrežama i naučiti neke nove stvari koje do sada nisu znali, također mladima su  pruženi alati i resursi za jačanje vjere u digitalnom dobu.

Projekt Inspirit – DigitalYouth predstavlja spoj tradicionalnih duhovnih vrijednosti s suvremenim digitalnim alatima, pružajući mladima priliku da svoju vjeru žive na nov i relevantan način. Ovakvi posjeti pokazuju važnost prilagođavanja Crkve suvremenim izazovima te potrebu za kontinuiranim inovacijama u pastoralnom radu s mladima.

Inspirit – DigitalYouth nastavlja svoju misiju širenja duhovne svijesti među mladima, potičući ih da istraže svoju vjeru u digitalnom svijetu i ostvare dublje duhovno iskustvo.