Rezultati natječaja za najbolji literarni rad u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is Decision

U okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is Decision, organiziran je natječaj za najbolji literarni rad nazvan Moć jedne olovke – Da imam moć jedan dan. Glavni cilj ovog natječaja bio je potaknuti mlade ljude na analitičko promišljanje. Projekt Mladi i demokracija ima za svrhu osvijestiti mlade o njihovoj ključnoj ulozi u oblikovanju zdravijeg političkog okruženja, poticanju otvaranja novih radnih mjesta te utjecanju na smjer društvenog razvoja u cjelini. Sve te ciljeve mogu ostvariti kroz primjenu vlastitih znanja, vještina, sposobnosti i talenata.

Povjerenstvo, čiji su članovi bili Oliver Jurišić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Nataša Kelić, profesorica hrvatskog jezika u Katoličkom školskom centru sv. Josip u Sarajevu, te Mateo Šilić, djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivana Pavla II., sastalo se 8. travnja u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. Iako je na adresu stiglo mnoštvo radova, članovi povjerenstva morali su izabrati one najbolje.

U kategoriji srednjoškolaca (i osnovnoškolaca), nagrade su osvojili sljedeći radovi:

  1. Jelena PavkovićLivada želja, Gimnazija fra Grge Martića, Posušje;
  2. Lea GavranMoć moje majke, Mješovita srednja škola Stjepan Radić, Žabljak – Usora;
  3. Eman ŠabićDa imam moć jedan dan, JU Srednjoškolski centar Hadžići.

U kategoriji studenata, prva tri mjesta su osvojili:

  1. Darko TusunGlasan šaput, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru;
  2. Aldina HadžićMagična olovka, Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli;
  3. Elman HasanspahićDa imam moć jedan dan, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Čestitamo svim pobjednicima i iskazujemo zahvalnost svim sudionicima natječaja. Također, pozivamo sudionike da uzmu učešća u projektu od sljedeće školske/akademske godine. Njihova angažiranost je od ključne važnosti, a vjerujemo da će nastaviti biti inspiracija za pozitivne promjene u društvu i dalje izražavati svoje mišljenje, jer svaki glas ima svoju važnost.

Žaklina Brnadić