Mladi i demokracija – Vision is Decision: Održana treća javna tribina Popularna kultura i kritičko mišljenje

U srijedu, 24. travnja, održana je treća studentska tribina koja je okupila mlade okriljem projekta Mladi i demokracija – Vision is decision, u suradnji sa Framom Sarajevo, na Kovačićima. Ova tribina donijela je duboku raspravu o suvremenim temama, a gost predavač bio je profesor, dr. Pavle Mijović s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Tema koju je prof. dr. Mijović predstavio publici nosila je naziv Popularna kultura i kritičko mišljenje, istaknuvši važnost i utjecaj ove teme u današnjem društvu. Kroz svoje izlaganje, profesor se osvrnuo na izazove s kojima se nova generacija suočava te je koristeći konkretne primjere iz svijeta glazbe, sporta i politike potaknuo mlade da aktivno izraze svoje poglede i pitanja.

U interaktivnom dijelu tribine, prof. dr. Pavle Mijović angažirano je odgovarao na pitanja prisutnih mladih, dijeleći svoje duboko promišljene stavove o aktualnim događajima u svijetu. Kroz izlaganje prof. dr. Pavle Mijović nastojao je potaknuti mlade da se aktivno uključe u društvene rasprave i da preispituju svijet oko sebe, što predstavlja ključni korak u izgradnji budućnosti.

Od srca zahvaljujemo Frami Sarajevo, fra Antoniju Baketariću i svim Framašima na srdačnom gostoprimstvu i otvorenosti tijekom tribine. Vaša podrška i angažman omogućili su nam da stvorimo prostor za razmjenu ideja i mišljenja, te se radujemo i budućoj suradnji.