Održan prvi Online duhovni susret u sklopu projekta „InSpirit – DigitalYouth“

U četvrtak, 25. travnja 2024. godine u sklopu novog projekta InSpirit- DigitalYouth, s početkom u 20h održan je prvi Online duhovni susret. Naš prvi gost bio je don Tomislav Lukač, mladi svećenik Družbe sv. Franje Saleškog, poznat po svojem angažmanu na promociji vjere među mlađim naraštajima putem društvenih mreža. Tema susreta bila je Svećenik, običan čovjek?, gdje su sudionici imali priliku čuti što je to po čemu je svećenik dio običnog naroda, a što je to što ga čini posebnim. Moderator susreta bio je Blaž Protuđer.

U večerašnjem  susretu don Tomislav je naglasio važnost spoznaje o ljudskoj strani svećeništva, ali i posebnosti dara koji jednog svećenika odvaja od naroda.

Kroz iskreni razgovor i osobno svjedočanstvo, sudionici su imali priliku bolje upoznati svećenika kao običnog čovjeka, s njegovim izazovima, nadama i svakodnevnim iskustvima. Don Tomislav je podijelio i svoje životne priče, potičući prisutne na otvorenost i razumijevanje Božjeg prisustva u vlastitom životu.

Na kraju sudionici su imali priliku i sami postaviti pitanje našem gostu, koji je u duhu svoje otvorenosti i poniznosti saslušao pitanja i pokušao dati neki savjet ili smjernicu za život.