Susret za krizmanike Šamačkog dekanata

 U subotu, 27. travnja, u župi Blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, održan je susret krizmanika u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”. Susret je organiziran za krizmanike Šamačkog dekanata, a ove se godine okupilo 50-ak mladih iz pet župa.

Sam program započeo je uvodnim riječima župnika fra Bone Kovačevića, nakon čega su uslijedile edukativne radionice s animatorima i edukatorima. Učesnici su imali priliku učiti o važnosti Crkve, kao zajednice vjernika, izgledom različitih, ali obdarenim istim vrlinama i vrijednostima, koju trebamo graditi cijelog života, posebno nakon primanja sakramenta svete krizme.

Nakon radionice, upriličena je sveta misa uz koncelebraciju župnika fra Bone Kovačevića i Đure Arlovića, koju je predvodio don Stipica Lešić, djelatnik Centra za mlade, posebno naglašavajući važnost uključivanja i aktivizma, počevši najprije od svoje vlastite zajednice. Susret je završen zabavnim programom, koji su za učesnike spremale animatorice Lorena Grbavac, Ružica Mihalj i Andrea Vujović. Na samom kraju se mladima obratio i koordinator ovog projekta, Mateo Šilić, zahvalivši župniku i mladima na otvorenosti i spremnosti.