Prvi ljetni susret u sklopu projekta Mali putokazi u život

U razdoblju od 26. do 28. travnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., održan je prvi ljetni susret u sklopu projekta Mali putokazi u život za štićenike KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave. Vršnjački edukatori Andrea Paleksić, Ana Jocović, Iris Vrdoljak i Ivan Brčina za njih su spremili mnoštvo zabavnih i edukativnih aktivnosti. Ovo značajno događanje pružilo je mladima priliku za nezaboravno iskustvo u prirodi i zajedničkom druženju.

Jedan od vrhunaca susreta bio je posjet Stojčevcu, poznatom izletištu u Sarajevu, gdje su mladi imali priliku uživati u prirodnim ljepotama kroz igru i zabavu. Ova avantura u prirodi pružila im je osvježenje i nove perspektive, potičući njihovu kreativnost i istraživački duh. Slobodno vrijeme u parku, mladi su proveli na nogometnom terenu i u obilasku izletišta.

Osim izleta, poseban naglasak stavljen je na sportske aktivnosti koje su poticale timski duh i zdravu tjelesnu aktivnost. Osim toga, kroz razne igre i zabavu, mladi su izgradili prijateljstva i stekli nova iskustva koja će ih pratiti kroz život. Ovaj ljetni susret nije samo obogatio živote mladih štićenika, već je također naglasio važnost podrške i zajedništva u njihovom odrastanju.

Žaklina Brnadić