Održana edukacija u sklopu projekta Because We Care

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., 20. svibnja, održana je edukacija za pripravnike i osobe s do pet godina radnog iskustva. Tema edukacije bila je Razumijemo li dovoljno i kako prepoznajemo probleme ponašanja kod djece i mladih: Primjena efikasnih intervencija. Voditeljica edukacije bila je dipl. psihologinja Mirela Hadžić, dječja i adolescentna psihoterapeutkinja. Sama edukacija okupila je 35 sudionika.

Edukacija je imala za cilj osigurati zajedničko razumijevanje temeljnih pojmova i razvojnih karakteristika mladih, uz aktivno uključivanje sudionika kroz pitanja i diskusiju. Tako, sudionici su imali priliku bolje razumjeti teoretske osnove koje stoje iza problema ponašanja.

Jedan od ključnih ciljeva bio je pomoći sudionicima da prepoznaju i razumiju osobne i profesionalne izazove s kojima se susreću u svom radu. Edukacija je omogućila sudionicima da osvijeste moguće strategije za prevladavanje tih izazova, kroz refleksiju i dijeljenje iskustava.

Također, značajan naglasak stavljen je na osnaživanje sudionika za primjenu efikasnih strategija intervencije unutar njihovih ustanova. Posebna pažnja posvećena je utjecaju traumatskih iskustava na razvoj problema i poremećaja u ponašanju kod djece i mladih. Sudionici su dobili alate i metode za prepoznavanje i reagiranje na traumatske događaje u životima djece s kojima rade.

Na kraju, edukacija je omogućila primjenu naučenog na konkretne slučajeve iz svakodnevnog rada sudionika. Ova praktična komponenta omogućila je sudionicima da iz prve ruke vide kako se teorijska znanja mogu prevesti u konkretne intervencije koje mogu značajno poboljšati rad s djecom i mladima.

Ova edukacija je još jedan korak naprijed u sklopu projekta Because We Care, koji ima za cilj unaprijediti kvalitetu rada s djecom i mladima kroz kontinuiranu edukaciju i profesionalni razvoj. Svim sudionicima hvala na izdvojenom vremenu kao i voditeljici edukacije.

Žaklina Brnadić