Regionalni ljetni mirovni kamp „FRIDENSGRUND“  za mlade iz Bosne i Hercgovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. organizira ljetni kamp mira pod nazivom Friedensgrund BiH, te sa zadovoljstvom vas pozivamo da se prijavite za sudjelovanje na Friedensgrund Regionalnom Ljetnom Ekumenskom Kampu, posvećenom promicanju mira, međusobnog razumijevanja i suradnje. Ovaj kamp pruža priliku mladim kršćanima naše regije da se sretnu i dožive ljetovanje na jedinstven način – kroz zabavu, molitvu, učenje, razmjene ideja i iskustva, istraživaju osobne i kolektivne vrijednosti te razvijaju vještine rada, talente i sposobnosti.

Detalji o Kampu:

  • Tema: Mir – izgradnja mostova za budućnost
  • Datum: 8. – 14.07.2024. godine
  • Mjesto: Regionalni ured Centra za mlade Ivan Pavao II. – Kornica, Župa Žalosne Gospe Čardak
  • ●        Ciljna grupa: Mladi uzrasta od 16-21 godina iz naše regije, kršćanske vjeroispovjesti
  • Aktivnosti: Tijekom kampa, sudionici će imati priliku sudjelovati u različitim aktivnostima posvećenim promicanju mira, uključujući interaktivne radionice o konfliktima i njihovom rješavanju, umjetničke projekte, sportske aktivnosti, molitve za mir, te razgovore i rasprave o temama kao što su tolerancija, empatija i suradnja. Sudionici će također imati priliku upoznati lokalnu zajednicu u Kornici i doprinijeti njenom razvoju kroz volonterske aktivnosti. Rad s lokalnim zajednicama pomaže u stvaranju održivih veza između mladih i starijih generacija, čime se jača temelj za budući mir i suradnju.
  • U suradnji s ekumenskom zajednicom Taize i Francuske na kampu će sudjelovati i volonteri iz Taize zajednice, koji će organizirati molitve u duhu Taize-a.

Kako se Prijaviti:

Molimo vas da popunite prijavni obrazac koji možete pronaći na sledećem linku. Rok za prijavu je 24.06.2024.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. pokriva troškove prijevoza (BiH) , materijala, hrane i osiguranja.

Važno:

  • Molimo vas da pažljivo pročitate sve informacije o kampu prije slanja prijave.
  • Za dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem e-maila zeljko.ncm@gmail.com ili telefona 033/766-226, radnim danima od 08:00 do 16:00. Kontakt osoba: Željko Maksimović.

Radujemo se što ćemo vas vidjeti na Friedensgrund Regionalnom Ljetnom Ekumenskom Kampu, gdje ćemo zajedno raditi na izgradnji mira i bolje budućnosti za sve nas.