Treći dan međureligijskog seminara ispunjen raznim aktivnostima

U četvrtak, 20. lipnja, treći dan međureligijskog seminara “Gradimo mostove” započeo je predavanjem psihoterapeutkinje Mirele Hadžić na temu stresa, gdje su sudionici imali priliku naučiti o uzrocima stresa, tehnikama suočavanja i praktičnim strategijama za smanjenje svakodnevnog stresa. Radionica je bila interaktivna, pružajući sudionicima korisne alate za bolje upravljanje stresom u njihovim životima.

Nakon predavanja, održana je radionica koju su vodili vršnjački edukator Ejub Ensar Selimović i dva studenta s Katoličkog bogoslovnog fakulteta. Radionica je bila usmjerena na vjerske običaje, omogućujući sudionicima dublje razumijevanje različitih religijskih praksi i tradicija.

U poslijepodnevnim satima, sudionici su imali priliku  za kulturni obilazak starog dijela grada, uključujući posjete Sabornoj crkvi, Begovoj džamiji  i crkvi Sv. Josipa. Ove posjete pružile su sudionicima priliku da iz prve ruke dožive bogatu religijsku i kulturnu baštinu grada.

Međreligijski seminar trajati će u razdoblju od 18. do 23. lipnja, a tijekom trajanja seminara mladi imaju priliku  razmijeniti ideje, upoznati različite religijske perspektive i zajedno stvarati bolju budućnost utemeljenu na miru, razumijevanju i suradnji.

Željko Maksimović