Završen međureligijski seminar “Gradimo mostove”

U subotu 22. lipnja, započeo je peti dan na međureligijskom seminaru Gradimo Mostove odlaskom u Sportsko-rekreativni Centar Brus, gdje su sudionici imali priliku uživati u ponudi i programu ovog sportskog centra uz roštilj, zabavu, različite sportske igrice i pripremljeni program koji su uz djelatnike Centra vodili i vršnjački edukatori.

Uslijedila je priprema za večernji program, kada su sudionici zajednički osmišljavali program koji će biti završnica cijelog kampa. Na večernjem programu su pokazali svoje talente kroz glumu, pjesmu i ples, a zajedničko druženje je nastavljeno i nakon programa.

Posljednji dan kampa, u nedjelju 23. lipnja, započeo je svetom misom koju je predvodio vlč. dr. Šimo Maršić. U nastavku mladi su imali priliku podijeliti svoja razmišljanja i utiske o cjelokupnom programu kampa te su poželjeli da se ponovo okupe nekom drugom prilikom. Tijekom evaluacije, svi sudionici su podijelili jedni drugima poklone, a također su dobili i potvrde o sudjelovanju.

U nastavku donosimo iskustvo jednog od sudionika ovogodišnjeg međureligijskog seminara, Kristijana Duvnjaka: “Seminar nam pruža jedinstvenu priliku da se okupimo, razvijamo vještine suradnje i bolje upoznamo jedni druge. Ova zajednička platforma omogućava nam da dijelimo svoja znanja, iskustva i perspektive, te zajedno rastemo i napredujemo”.

Ovom prilikom Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. se zahvaljuje Mješovitoj srednjoj školi „Stjepan Radić“ u Usori na uspješnoj saradnji i svim mladima koji su sudjelovali u ovogodišnjem seminaru, a posebna zahvala ide vršnjačkim edukatorima koji su dali svoj doprinos realizaciji kampa: Ejub Ensar Selimović, Nives Livančić, Anja Kajić, Anđela Dizdar i Merjem Mujčin.

Željko Maksimović