Započeo ljetni kamp za djecu bez roditeljskog staranja u sklopu projekta Mali putokazi u život

U Kornici, u Regionalnom uredu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II u Posavini, 24. lipnja, svečano je otvoren ljetni kamp za djecu bez roditeljskog staranja u sklopu projekta Mali putokazi u život. Kamp, koji će trajati do 28. lipnja, okupio je 52 djece i mladih iz različitih ustanova: Sela mira Turija, JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, KJU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo i JU Dom-porodica Zenica.

Petodnevni program kampa osmišljen je kako bi djeca imala priliku sudjelovati u raznovrsnim edukativnim i kreativnim radionicama pod vodstvom devet vršnjačkih edukatora te dvoje volontera iz Njemačke i Kine. Program je pažljivo osmišljen kako bi potaknuo razvoj njihovih talenata i interesa, istovremeno pružajući podršku njihovom emocionalnom i socijalnom razvoju.

Osim edukativnog dijela, kamp će obuhvatiti i sportske aktivnosti u kojima će djeca moći izgraditi svoje sportske vještine te sudjelovati u natjecanjima. Poseban trenutak bit će i posjeta lokalnim bazenima, pružajući djeci priliku za osvježenje i zabavu tijekom ljetnih dana.

Projekt Mali putokazi u život nastoji pružiti podršku i osnažiti djecu bez roditeljskog staranja kroz različite aktivnosti i iskustva koja će im pomoći u njihovom osobnom i socijalnom razvoju.

Žaklina Brnadić